Onze visie

Webtoeganhelijkheid & digitale inclusie

Het web is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, met of zonder beperking. Wij geloven in het creëren van websites die toegankelijk zijn voor iedereen, zodat wij een positieve en inclusieve online ervaring kunnen aanbieden voor alle gebruikers.

Wat is een toegankelijke site?

Een toegankelijke website is ontworpen en ontwikkeld met het oog op gebruikers met diverse vaardigheden, behoeften en beperkingen. Dit kan onder meer betrekking hebben op visuele, auditieve, motorische, cognitieve en neurologische beperkingen.

Webtoegankelijkheid is niet alleen een kwestie van ethiek en inclusiviteit. Het is vaak ook een verplichting.

Welke impact kan dat voor jou hebben?

 • Een groter bereik
  Een toegankelijke website sluit niemand uit, ook niet mensen met een beperking. Dit betekent dat je website meer mensen kan bereiken, wat kan leiden tot meer tevreden klanten.
 • Een betere reputatie
  Een toegankelijke website laat zien dat je bedrijf / organisatie zich inzet voor inclusiviteit. Dit kan een positieve indruk maken op klanten, partners en medewerkers.
 • Betere SEO
  Een toegankelijke website is vaak beter vindbaar in zoekmachines. Dit komt omdat zoekmachines websites met een goede toegankelijkheid hoger scoren in de zoekresultaten.
 • Een betere gebruikerservaring
  Een toegankelijke website is gebruiksvriendelijker voor iedereen. Dit betekent dat je website gemakkelijker te gebruiken is en dat gebruikers minder snel fouten maken.

Erkende Anysurfer webbureau

Rekall is een van de weinige webbureaus die officieel erkend zijn door Anysurfer.
We houden rekening met alle relevante WCAG-richtlijnen voor toegankelijkheid.

Duurzamheid

Het is een van onze belangrijkste doelstellingen om duurzame websites te bouwen met een zo klein mogelijke ecologische impact. Hiermee streven we naar een efficiënte en milieuvriendelijke benadering van webontwikkeling. Door gebruik te maken van een lichte en gestroomlijnde architectuur, minimaliseren we niet alleen de ecologische impact, maar streven we ook naar optimale prestaties en een verbeterde gebruikerservaring.

Waarom is een duurzame website belangrijk?

Een duurzame website draagt bij aan een betere gebruikerservaring, een positief bedrijfsimago en een verminderde milieu-impact. Het is een integraal onderdeel van moderne webontwikkeling, waarin de nadruk ligt op efficiëntie, toegankelijkheid en verantwoordelijkheid.

Hoe doen wij dat?

 • Lokaal
  Wij kiezen lokale datacenters en serverproviders.
 • Klimaat neutraal
  Wij kiezen voor klimaat neutraal dienstverleners.
 • Minder data
  Hoe lichter je site, hoe sneller het gaat hoe minder milieu imact dat die heeft. Wij comprimeren, .
 • Hardware & software
  Wij kiezen voor open source software.

Wat zijn jouw voordelen?

 • Snellere laadtijden
  Duurzame websites zijn vaak geoptimaliseerd voor prestaties, wat resulteert in snellere laadtijden. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar kan ook een positieve invloed hebben op de zoekmachineoptimalisatie (SEO) en conversieratio's.
 • Mobiele toegankelijkheid
  Duurzame websites zijn vaak goed geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, waardoor de toegankelijkheid op verschillende schermformaten wordt verbeterd. Dit is van cruciaal belang gezien het toenemende gebruik van mobiele apparaten voor internettoegang.
 • Positieve merkreputatie
  Een duurzame website kan bijdragen aan een positieve merkreputatie. Het toont aan dat een organisatie aandacht besteedt aan milieubewustzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Aanpaak

Duidelijke fases

Wij werken in korte fases. Elke mijlpaal heeft een duidelijk gedefinieerd einddoel. We passen het 'agile' principe toe door kleine, doelgerichte stappen te nemen om snel tussentijdse resultaten te behalen.

Snelle feedback

Via feedbackrondes voeren we correcties en aanpassingen door, waardoor eventuele misverstanden onmiddellijk worden rechtgezet. Je ziet je project groeien en je bent altijd op de hoogte.

Waarom Rekall?

Experts in website ontwikkeling

Rekall bouwt al 20 jaar websites. Het web evolueert voortdurend. Dankzij onze uitgebreide ervaring, hoge expertise en een doeltreffend process willen wij jouw organisatie ook meenemen in deze flow.

Team

Wij zijn een klein en krachtig team, perfect op elkaar afgestemd. Onze competenties zijn veelzijdig, en elk heeft eigen specialiteiten.

Onze sterke punten

 • Focus op kwaliteit
  Beter uitgevoerde projecten.
 • Altijd betrokken
  Uitstekende samenwerking: kleine teams hebben vaak een sterkere teamgeest en meer betrokkenheid. Teamleden kunnen elkaars sterke punten beter kennen en benutten.
 • Finacieel gezond
  Geen financiele stress. Wij zijn al 20 jaar een gezonde firma.
 • Denken breed
  Wij werken met een heel breed netwerk van partners.

Jouw voordelen om met ons te werken

 • Directe communicatie
  Met een klein team is de communicatie vaak directer en efficiënter. Er zijn minder tussenpersonen, waardoor de lijnen korter zijn en besluitvorming sneller kan plaatsvinden.
 • Flexibiliteit en snelheid
  Wij kunnen vaak sneller schakelen en ons aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dit maakt ons flexibeler bij het inspelen op nieuwe uitdagingen of kansen.
 • Klantgericht
  Kleine teams kunnen klanten persoonlijker benaderen. Dat leidt tot een dieper begrip van klantbehoeften en een betere klantenservice.
 • Meer verantwoordelijkheid en focus
  Elk teamlid neemt vaak meerdere rollen op zich, wat leidt tot een groter gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het succes van het project. Een klein team kan zich beter concentreren op specifieke taken en doelstellingen, waardoor er een grotere focus is op de belangrijkste taken.
 • Creativiteit en innovatie
  Kleine teams kunnen vaak sneller ideeën uitwisselen en innovatieve oplossingen bedenken, omdat de communicatielijnen korter zijn en er minder bureaucratie is.

Wie is Rekall?

Bert Balcaen

Senior developer, informatiearchitect

Bert is de senior developer en informatie architect van Rekall. Hij ontwerpt databank structuren op maat in PHP, Laravel, JavaScript en andere talen. Bert heeft een Master in Advanced Interaction (IAAC, Barcelona) en een postgraduaat in User Centered Design (KULeuven).

bert balcaen

Ingrid Stojnic

Front-end developer, UI / UX designer

Ingrid is onze webontwerper en front-end developer. Haar specialiteiten zijn analyse en informatie architectuur, wireframing / prototyping, UX and UI. Ze organiseert ook workshops en cursussen over webdesign.

ingrid stojnic