Toegankelijkheidsverklaring

Rekal wil het gebruik van het internet promoten door het toegankelijker te maken voor o.a. mensen met een beperking. Wij verbeteren voortdurend onze gebruikerservaring en passen hierbij de relevante toegankelijkheidsstandaarden toe.

Maatregelen om de toegankelijkheid te verbeteren

Wij hebben de volgende maatregelen geïmplementeerd om de toegankelijkheid van onze website te verhogen:

  • de promotie van het gebruik van het internet op een duurzame manier is opgenomen in de missie van onze organisatie;
  • toegankelijkheid is een essentieel onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. Deze laatste is een vast onderdeel van ons dienstbeleid;
  • toegankelijkheid is opgenomen in onze communicatiestrategie;
  • wij hebben opleidingen in toegankelijkheidsstandaarden bij Anysurfer gevolgd en zijn een van de erkende bouwers voor toegankelijke websites.

Niveau van conformiteit aan de toegankelijkheidsstandaard

De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) bevat de standaarden op het vlak van toegankelijkheidsvereisten voor mensen met een beperking. Er zijn drie niveaus waarop men deze regels kan implementeren: niveau A, niveau AA en niveau AAA.

Wij zijn conform aan WCAG 2.1 niveau AA.

Toegankelijkheidsaudit

Onze website is niet extern gecontroleerd via een audit, maar als erkende bouwers door Anysurfer hebben we ons best gedaan om alles volgens de richtlijnen van Anysurfer te ontwikkelen. Je kunt onze Anysurfer-statuspagina raadplegen voor meer informatie.

Formele onderschrijving van deze toegankelijkheidsverklaring

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld door Rekall op 7 februari 2024. Indien je vragen of opmerkingen hebt kan je ons contacteren via info@rekall.be. Wij streven ernaar je een eerste antwoord te sturen binnen 5 werkdagen.