Gebruikersonderzoek

Wij verbeteren de gebruikerservaring van je site

Ben je niet tevreden met je huidige site? Wij analyseren graag je website, detecteren problemen en aandachtspunten en werken een voorstel uit met verbeteringspunten en oplossingen.

Wij gebruiken methoden die ons in staat stellen ons om diepgaande inzichten te verkrijgen in de behoeften en verwachtingen van gebruikers, met als resultaat een optimale gebruikerservaring.

Onze aanpak omvat:

 • Analytics tools
 • Gebruikersonderzoek
 • Gebruikerstests
 • Online enquêtes
 • Interviews
 • Focus groepen

Technische analyse & informatie architectuur

Beter afgestemd systeem

Wij helpen je om de versnippering en fragmentatie in je ecosysteem weg te werken. Door nauwkeurig de prioriteiten van je doelgroepen en de behoeften van je organisatie in kaart te brengen creëren we een meer geïntegreerd en effectief ecosysteem.

Een meer gebruikersgerichte structuur

Inhoud is voor ons een van de essentiële onderdelen van een succesvolle website of applicatie. Wij analyseren je bestaande inhoud en komen tot een sitemap voor je project die perfect aansluit bij de noden van je organsiatie en de wensen van jouw bezoekers.

Daarnaast bieden wij structuur- en contentworkshops aan om de fundamenten te leggen voor een effectieve en aantrekkelijke online aanwezigheid.

UX / UI

Accessibility first

Toegankelijkheid staat bij ons op de eerste plaats, en dat begint vanaf dag 1.

Toegankelijkheid is een teaminspanning, en daarom organiseren wij op aanvraag workshops voor contentmanagers en redacteuren over hoe je jouw site het beste toegankelijk kunt onderhouden.

Eerst testen dan bouwen

Met wireframes en prototypes krijg je snel een beeld op het project. Dit zijn belangrijke en kosteneffectieve manieren om een idee voor een website of applicatie te testen. Hierbij wordt niet alleen de interactie en responsiviteit beoordeeld, ook de gebruikerservaring wordt grondig getest. Zo zetten we vanaf het begin koers richting succes.

Vormgeving

Ons ontwerpproces omvat het creëren van de juiste look & feel voor jouw project, altijd met aandacht voor het correct naleven van richtlijnen en respect voor je huistijl.

Ontwikkeling

Snelle websites, toegankelijk op alle apparaten

Onze focus ligt op front-end ontwikkeling met inclusieve HTML-componenten, gecomprimeerd CSS en geoptimaliseerd gebruik van media-elementen. Dit resulteert in websites die licht en snel zijn. Op deze manier zijn al onze websites bruikbaar in verschillende omstandigheden, zelfs met trage of beperkte internetverbindingen. Kortom: duurzaam en toegankelijk.

Een betrouwbaare Content Mangement Systeem

Of het nu gaat om het opzetten van een blog, een bedrijfswebsite of een complexe webapplicatie, wij bieden betrouwbare CMS-oplossingen aan die jouw verwachtingen voldoen en de basis vormen voor een succesvolle online aanwezigheid.

Wij zijn experts in het opzetten van systemen, zoals Drupal, WordPress en Laravel.

Deze CMS-oplossingen hebben geen jaarlijkse kosten, wat de kosteneffectiviteit en transparantie bevordert. Er zijn ook meerdere voordelen:

 • SEO-vriendelijkheid
 • Veiligheid
 • Flexibiliteit en schaalbaarheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Ondersteuning

De keuze van een systeem ten opzichte van een ander hangt af van de specifieke behoeften van het project, de omvang van de website, het technische vaardigheidsniveau en de gewenste functionaliteiten. Ze hebben allemaal hun sterke punten en kunnen worden aangepast aan verschillende doelen.

Maatwerk en integraties

Elke organisatie is uniek, en daarom bieden wij maatwerkoplossingen waar nodig. We ontwikkelen op maat om ervoor te zorgen dat onze oplossingen perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw organisatie. Bovendien integreren we externe API's naadloos met je huidige systeem, waardoor een geïntegreerde en efficiënte workflow ontstaat.

Meten, opvolgen, verbeteren

Door voortdurend te meten en op te volgen, blijven we niet alleen op de hoogte van de prestaties van de website, maar kunnen we ook proactief inspelen op veranderingen in gebruikersgedrag en trends, wat uiteindelijk resulteert in een betere gebruikerservaring en effectievere online communicatie.

Meten met Google Analytics

Met behulp van analytics metingen, zoals Google Analytics, verkrijgen we diepgaande inzichten in het verkeer, de demografie van gebruikers, populaire pagina's en het gedrag van bezoekers op de site. Deze gegevens vormen een waardevolle basis voor het nemen van weloverwogen beslissingen en het aanpassen van de site aan de behoeften van de gebruikers.

Meten met Matomo

Daarnaast maken we gebruik van Matomo, een alternatief voor Google Analytics. Zo waarborgen we de privacy van gebruikers en hebben jullie als klant de volledige controle over de verzamelde gegevens. Matomo stelt ons in staat om gedetailleerde statistieken te genereren, zonder afbreuk te doen aan de bescherming van de privacy.

Wil je meer weten? Lees enkele artikels over SEO en Google Analytics.