Filtered on topic: onderzoek en onderwijs

Klant aan het woord

In het kader van oefenkansen.be hadden we een kwaliteitsvolle samenwerking met Rekall. Ze hielden ons goed op schema en stelden zich in het traject steeds luisterbereid, creatief, oplossingsgericht en flexibel op. Erik Merens, Partner communicatie, Agentschap Integratie en Inburgering

Over Oefenkansen

De site biedt informatie om een oefenkans Nederlands voor anderstaligen te organiseren en alle tips & tricks dat je nodig hebt om een kwaliteitsvolle oefenkans aan te bieden.

Samenwerking van Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas Antwerpen, IN-Gent, Huis van het Nederlands Brussel en vzw ‘de Rand’.

Diepte-interviews, online enquêtes, gebruikerstesten en cijfers-analyse

In 2020-2021 deden we in opdracht van het Agentschap Integratie en Inburgering een onderzoek naar de nederlandsoefenen.be website. Die site verzamelt alle info rond informele taaloefenkansen en richt zich naar drie heel verschillende doelgroepen: anderstaligen, doorverwijzers en organisatoren.

Ons onderzoek bestond uit diepte-interviews, online enquêtes, gebruikerstesten en analyse van cijfers, met als resultaat een rapport met concrete adviezen. Die worden nu geleidelijk aan toegepast.

De oefenkansen.be website is het resultaat van één van onze adviezen. Uit ons onderzoek bleek namelijk dat 1 site met zoveel verschillende doelgroepen gewoon te complex is. Vandaar oefenkansen.be, een aparte website voor de organisatoren van oefenkansen.

oefenkansen

Voor dit project waren wij verantwoordelijk voor: informatie architectuur, design, frontend, programmatie.