Filtered on sector: non-profit

Transgender Infopunt UZ Gent

Dé plek voor al je vragen over het transgenderthema

browser frame Transgender Infopunt UZ Gent

Klant aan het woord

"Bij het Transgender Infopunt werken we al bijna 10 jaar samen met het top-duo Ingrid en Bert van Rekall. Ze ontwikkelde de eerste versie van onze website, die organisch is blijven groeien samen met de kennis die er rond het transgenderthema voor handen is.

De noodzaak tot een structurele website vernieuwing drong zich dus steeds meer op. Ingrid en Bert wisten als geen ander waar we naartoe wilden: een aantrekkelijk en eigentijds design dat bovendien toegankelijk en gebruiksvriendelijk is voor een erg divers publiek. Onze samenwerking verliep zoals we van hen gewend zijn: professioneel, persoonlijk, vlot, transparant en eerlijk!" Davo Maras, Wetenschappelijk medewerker

Over Transgender Infopunt UZ Gent

Het Transgender Infopunt (TIP) van het UZ Gent is een neutrale, gratis en anonieme plek voor alle vragen over genderdiversiteit en het transgenderthema. Ze bieden een luisterend oor, een warm onthaal en relevante, wetenschappelijk onderbouwde informatie aan.

Het TIP is tevens een expertisecentrum voor de thema’s transgender en genderdiversiteit. Regelmatig initiëren ze zelf academisch onderzoek of voeren ze onderzoek uit in opdracht van de verschillende overheden of internationale instellingen.

De opdracht

De site van het TIP was na 10 jaar aan vernieuwing toe. De bestaande site was organisch gegroeid en op verschillende vlakken verouderd.

Het TIP wil objectieve, wetenschappelijk verantwoorde informatie aanbieden, maar daardoor was de site vaak minder toegankelijk voor het brede publiek. Dat moest beter.


Onze strategie

  • Analyse bezoekerscijfers.
  • Een online enquête met meer dan 1.600 antwoorden.
  • Gebruikerstesten
  • Toegankelijkheid verbeteren (AnySurfer label behalen).
  • Structuur uitwerken, wireframing en nieuwe site bouwen.

Resultaat

Een heldere en toegankelijke site die zeer goed inspeelt op de noden van het doelpubliek.

Wetenschappelijke referenties zijn nog steeds aanwezig, maar zitten nu meer op de achtergrond, voor wie dieper willen graven.

Website is toegankelijk en heeft de AnySurfer label gehaald.

Voor dit project waren wij verantwoordelijk voor: user testing, informatie architectuur, design, frontend, programmatie.